Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος, επι-κοινωνία // email: panosaivalis@gmail.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ξενοφοβία
// το αίσθημα φόβου ή και αποστροφής προς τους ξένους: η - προκαλεί ρατσιστική συμπεριφορά. - ξενόφοβος, ξενοφοβικός Ελλ. λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη

Ξενοφοβία (από το "ξένος" + "φόβος") είναι όταν ένας άνθρωπος είναι επιφυλακτικός ή αντιπαθεί κάτι ή κάποιον που δεν είναι δικό του, δηλ. δεν ανήκουν στην ίδια εθνικότητα, θρησκεία κ.α. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας...

~

..................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Μετάφραση - Translate

Ειδήσεις

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Άνθρωποι της Τέχνης στο πλευρό των μεταναστώνΟ κ. Καραμπέλης διέβλεψε «Επιδείνωση της κατάστασης των μεταναστών απεργών πείνας στο κτίριο Υπατία, το επόμενο διάστημα» και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα προκειμένου πάψει η απεργία πείνας, στην οποία βρίσκονται 22 ημέρες τώρα.Άνθρωποι της Τέχνης έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στο κτίριο Υπατία, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, μέλος της ομάδας των γιατρών, σημείωσε ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει από 10 έως 12 κιλά και οι μύες τους έχουν υποστεί ατροφία, ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε με καρδιολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και περίπου άλλοι οκτώ, έχουν αποχωρήσει, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ουδείς έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.
Μεταξύ των ανθρώπων της Τέχνης, που βρέθηκαν στη συνέντευξη, ήταν οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου, Κάτια Γέρου, Στέλιος Μάινας, Ρήγας Αξελός, Κάτια Σπερελάκη, Τάσος Ράπτης, Νένα Μεντή, οι σκηνοθέτες Γιώργος Κόρρας και Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Χερουβίμ, ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης, ο συνθέτης Βασίλης Βασιλάτος και ο κινηματογραφιστής Χρήστος Βούπουρας.
Η Κάτια Γέρου απηύθυνε έκκληση «να βρεθεί επειγόντως λύση για να μη φθάσουν στον θάνατο οι μετανάστες απεργοί πείνας», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη «να δημιουργηθούν υποδομές στις χώρες προέλευσής τους για να μην αναγκάζονται να ξεριζώνονται, λόγω της φτώχειας».
«Επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο κ. Θεοδωρόπουλος τις δηλώσεις «περί βόμβας λοιμώξεων» του κτιρίου Υπατία από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και επισήμανε ότι «οι απεργοί πείνας με την αξιοπρέπεια και τη βροντερή σιωπή τους μας βοηθούν να σκεφτούμε για τον ρατσισμό και για το πώς ο φόβος οδηγεί στον φασισμό».
Η κ. Κανελλοπούλου, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας, όχι από φιλανθρωπία, «άλλωστε το δίκαιο και η ανάγκη δεν χρειάζονται καθοδήγηση και υποκινητές».
Για «τεράστιο κίνδυνο από τον καθημερινό φασισμό, που καλλιεργείται στις γειτονιές της Αθήνας» έκανε λόγο ο σκηνοθέτης Γ. Κόρρας, ενώ ο τραγουδοποιός Στ. Δρογώσης μίλησε για «μόλυνση, που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια με διακηρύξεις μίσους κατά των μεταναστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου