Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος, επι-κοινωνία // email: panosaivalis@gmail.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ξενοφοβία
// το αίσθημα φόβου ή και αποστροφής προς τους ξένους: η - προκαλεί ρατσιστική συμπεριφορά. - ξενόφοβος, ξενοφοβικός Ελλ. λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη

Ξενοφοβία (από το "ξένος" + "φόβος") είναι όταν ένας άνθρωπος είναι επιφυλακτικός ή αντιπαθεί κάτι ή κάποιον που δεν είναι δικό του, δηλ. δεν ανήκουν στην ίδια εθνικότητα, θρησκεία κ.α. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας...

~

..................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Μετάφραση - Translate

Ειδήσεις

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Προσφυγική εμπειρία-ανοιχτές συζητήσεις-έμπρακτη αλληλεγγύη

Myrsini Zorba
ΑΘΗΝΑ

Προσφυγική εμπειρία-ανοιχτές συζητήσεις-έμπρακτη αλληλεγγύη 

Δύο συζητήσεις αφιερωμένες στην προσφυγική εμπειρία στο καφενείο "Η Β(β)ουλή" στον συνοικισμό της Ελευσίνας: το Σάββατο στις 6.30 μμ "Η συγκρότηση της προσφυγικής μνήμης" με συντονίστρια την ιστορικό Αιμιλία Σαλβάνου και την ερχόμενη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. "Η προσφυγική εμπειρία σε πρώτο πρόσωπο" με συντονίστρια την κοινωνική επιστήμονα Ευγενία Καββαδία. 
Όσοι φίλοι και φίλες έρθετε μπορείτε να βοηθήσετε να στηρίξουμε το στρατόπεδο προσφύγων της Ελευσίνας, που βρίσκεται απομονωμένο και έχει ανάγκη από τα βασικά: πάμπερς (Νο 3, 4,5), βρεφικά γάλατα (Νο 1,2,3), γάλα εβαπορέ, σαμπουάν και αφρόλουτρα. 
Ευπρόσδεκτα επίσης μπάλες και υλικά για ομαδικά παιχνίδια και άθληση. 
Γιατί οι λέξεις μας έχουν δύναμη, ακόμη μεγαλύτερη όταν γεννούν πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου