Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

επιμέλεια σελίδας: Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος, επι-κοινωνία // email: panosaivalis@gmail.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ξενοφοβία
// το αίσθημα φόβου ή και αποστροφής προς τους ξένους: η - προκαλεί ρατσιστική συμπεριφορά. - ξενόφοβος, ξενοφοβικός Ελλ. λεξικό Γ. Μπαμπινιώτη

Ξενοφοβία (από το "ξένος" + "φόβος") είναι όταν ένας άνθρωπος είναι επιφυλακτικός ή αντιπαθεί κάτι ή κάποιον που δεν είναι δικό του, δηλ. δεν ανήκουν στην ίδια εθνικότητα, θρησκεία κ.α. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας...

~

..................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Μετάφραση - Translate

Ειδήσεις

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αυτή η εικόνα αδικεί τον πολιτισμό μας αλλά και εμάς ως Έλληνες! Είμαστε δίπλα στους μετανάστες που δεν τους αρμόζει αυτή η συμπεριφορά....


Δεν θα περάσει ο φασισμός της κυβέρνησης και των δεξιών παπαγάλων....30/04/2012
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Προεκλογική φιέστα Χρυσοχοΐδη με μεταφορά 56 μεταναστών στην Αμυγδαλέζα


Εν μέσω αντιδράσεων και με προεκλογική βιασύνη μεταφέρθηκαν χθες το μεσημέρι οι πρώτοι 56 μετανάστες στο πρώτο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ενώ συνεχίζονται οι "έφοδοι" της αστυνομίας με κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε σπίτια μεταναστών. "Παράνομη ενέργεια" χαρακτηρίζουν την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου ο Μ. Βορίδης και ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος.
Οι 56 μετανάστες εξετάστηκαν από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν εκεί ακόμα 208 μετανάστες.
"Παράνομη ενέργεια και προεκλογική φιέστα" χαρακτήρισε την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου μιλώντας στην "Α" ο δήμαρχος Αχαρνών, τονίζοντας πως δεν έχει γίνει χαρακτηρισμός του χώρου, ο οποίος ανήκει στον Δήμο, καθώς επίσης δεν έχει καν εκδοθεί η απαραίτητη διυπουργική απόφαση. Επιπλέον, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αχαρνών σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο κύριος 'δεν πρόλαβα να διαβάσω' αποτελειώνει την πόλη μας».
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Μ. Βορίδης, που επισκέφθηκε χθες το δημαρχείο της περιοχής, όπου άλλωστε είναι και υποψήφιος, επισημαίνοντας πως δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την έναρξη της λειτουργίας του και ανέφερε ότι τα κοντέινερ προορίζονταν αποκλειστικά για σεισμοπαθείς.
Επίσης, αμφισβήτησε τους λόγους που προέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας του, και κατήγγειλε πως η αρμόδια διευθύντρια του υπουργείου του δεν έγινε δεκτή στο κέντρο όταν προσπάθησε χθες να ελέγξει τα κοντέινερ.
Οι κάτοικοι, με τη σειρά τους, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις Σχολές Αστυνομίας.
Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο Facebook δήλωσε μεταξύ άλλων : "Σέβομαι απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν".
Στο μεταξύ, μεικτά κλιμάκια Αστυνομίας και ΚΕΕΛΠΝΟ έλεγξαν δύο πολυκατοικίες επί της οδού Φερών στο κέντρο της Αθήνας, όπου σε 5 διαμερίσματα εντοπίστηκαν 61 μετανάστες, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 39, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υπογραμμίζουν ότι η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους και την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού.
Ε.Ζ.
___________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου